Al llarg d'aquest dies us aniré proposant diferents reptes. Aqui teniu el primer.
Des d'aquest blog anirem penjant tot un seguit d'activitats que els alumnes de cicle inicial poden anar fent a casa seva aquests dies d'estiu
dimarts, 31 de març del 2020
Música
L'alumnat de segon curs ja ha pogut gaudir d'aquest espectacle en directe a l'Auditori Enric Granados, però ho volem compartir amb tots i totes vosaltres per tal de descobrir una gran història i per recordar una obra musical universal que es va composar ara fa molt temps.
1. Una mica d’historia.
Serguei Prokófiev va néixer el 23 d'abril del 1891 a Donetsk (Ucraïna) i va morir el 5 de març del 1953 a Moscou. L'any 1936, el Teatre Infantil Central de Moscou va encarregar-li una obra musical pensada expressament per a canalla i Prokòfiev va escriure Pere i el llop, un conte musical a partir d'un text adaptat pel mateix compositor en què cada personatge té associat un motiu musical i un instrument característic: en Pere són les cordes, l'avi sona com el fagot, el gat és el clarinet, un oboè fa d'ànec, l'ocell és representat per la flauta travessera, la presència del llop és anunciada per les trompes i les timbales i el bombo il·lustren els caçadors.Pere i el llop s'ha enregistrat en innombrables ocasions i personalitats il·lustres com David Bowie, Sting i Peter Ustinov han prestat la seva veu al narrador de la història. L'animadora i realitzadora britànica Suzie Templeton va dirigir l'any 2006 Peter and The Wolf, un curt d'animació fet amb la tècnica de l'stop motion, en què va prescindir del narrador i va basar-se en la història i la música de Prokòfiev per desenvolupar-la visualment. Peter and The Wolf va ser guardonat amb l'Oscar al millor curt animat l'any 2007.
2. Per veure i escoltar diverses pel.lícules;
A-Preciosa pel·lícula d'animació creada per Suzie Templeton sobre aquesta obra que es va emportar el oscar a millor curt d'animació en 2007.
B. Versió que va dirigir Claudio Abbado i el narrador era el cantant Sting.
Té gràcia veure al titella de Sting explicant-nos la història.
Us la deixo la versió traduïda .
Té gràcia veure al titella de Sting explicant-nos la història.
Us la deixo la versió traduïda .
C. VÍdeo (en català) dissenyat i creat per Carles Salas per al programa infantil “Atrapasons”, de TV3.
3. Aquí poder escoltar el conte interpretat per L'Ensemble Orquestra de Cadaqués inarrat en català per l'actor Jordi Sànchez el teniu amb un ampli repertori musical a Spotify.
Mireu de connectar-vos, és gratuït.
Cliqueu damunt:
spotify.com/album/ PERE I EL LLOP
https://open.spotify.com/track.PERE I EL LLOP
4. Mireu d’ identificar i connectar els instruments i els personatges amb la visualització i l’audició de la pel.lícula i les cançons.
5. Ara podeu fer un dibuix de cada instrument i relacionar-lo amb el seu personatge. Vinga que és hora d’explorar la vostra creativitat artística!!!
6. Si pensem una mica... segur que les endevines notes!
Cliqueu damunt;
dilluns, 30 de març del 2020
Cartes que curen
Des de l'Hospital Anau de Vilanova de la nostra ciutat ens demanen que les nenes i nens de totes les Escoles envieu dibuixos, poemes o cartes per a les persones que ara hi ha ingressades en els nostres hospitals i per a tot el nostre personal sanitari.
Ajudem i compartim amb les persones ingressades perquè se’n surtin al més aviat possible, per recolzar-los des del nostre confinament.
Ajudem i compartim amb tot el personal sanitari (personal neteja, infermeres, auxiliars d’infermeria, tècnics de laboratori, tècnics d’imatge, zeladors, metges, administratives i voluntaris ) que amb els seus esforços estan tirant endavant una situació fins ara mai viscuda.
L'hospital demana: dibuixos, cartes, poemes, vídeos,… per donar i fer més suportable aquesta situació estan vivint les persones allí ingressades i totes les que hi treballen.
Els dibuixos, els escrits, les imatges… ens ajuden a expressar emocions i poden ajudar d’altres persones a expressar-les i a fer que tot aquesta situació pugui ser portat d’una manera més càlida i acompanyada
Les cartes, poemes o dibuixos els podeu fer arribar al correu electrònic de l'hospital: gracies.ics@gencat.cat
Moltes gràcies!!!
Aprenem mirant la televisió
Durant aquest dies, moltes cadenes de televisió han adaptat els seus horaris i han fet una sèries de programes educatius que us poden anar molt bé, aquí teniu els enllaços:
https://www.rtve.es/infantil/series/aprendemos-casa-6-8/
https://www.ccma.cat/tv3/super3/infok/
https://www.ccma.cat/tv3/super3/dinamiks/
https://www.ccma.cat/tv3/super3/manduka/
ESPEREM QUE US AGRADIN!!
Desprès de mirar els programes podeu afegir un dibuix o unes frases sobre el que heu vist al vostre DIARI DE CONFINAMENT.
https://www.rtve.es/infantil/series/aprendemos-casa-6-8/
https://www.ccma.cat/tv3/super3/infok/
https://www.ccma.cat/tv3/super3/dinamiks/
https://www.ccma.cat/tv3/super3/manduka/
ESPEREM QUE US AGRADIN!!
Desprès de mirar els programes podeu afegir un dibuix o unes frases sobre el que heu vist al vostre DIARI DE CONFINAMENT.
REVISTES TATANO I CAVALL FORT (GRATUITES)
Fent clic a les imatges següents podeu veure les revistes el Tatano i Cavall Fort gratuïtament a més de consultar les activitats que ens proposen durant el confinament.
ENDEVINALLES
Hola nois i noies de primer i segon! Us van agradar les activitats de la setmana passada? Avui us proposem un nou repte. Aquí teniu dues pàgines amb moltes endevinalles:
Aquestes endevinalles les podem llegir, copiar-n'hi algunes en un full. Esbrineu la seva solució i feu el dibuix. També estaria bé que en penséssiu alguna vosaltres. Feu anar la vostra imaginació!
dissabte, 28 de març del 2020
divendres, 27 de març del 2020
EDUCACIÓ FÍSICA
Des de Educació física i amb la col·laboració de l’equip de mestres de l’escola , s’ha fet un recull d’activitats per moure el cos durant aquest confinament. Es tracta d’un seguit d’activitats que es poden realitzar a casa i són interessants per mantenir el cos i l’intel·lecte en les millors condicions durant el temps de confinament.
Activa’t a casa!
Segons la Organització Mundial de la Salut (OMS), és recomanable realitzar 60 minuts o més d’activitat física diària.
Són moments difícils per a tots i totes i ara és més important que mai que ens moguem.
Per què?
Per que realitzar activitat física durant el nostre confinament ens ajudarà a millorar la nostra circulació, enfortir el nostre sistema immunitari, controlar el nostre pes, enfortir els nostres ossos i musculatura, reduir l’ansietat i millorar el nostre estat d’ànim.
Per aquest motiu, des de l’àrea d’educació física, us compartim algunes propostes senzilles que poden fer els vostres fills/es a casa amb poc material o que podeu fer conjuntament amb ells/es.
Així doncs, us animeu?
Activitats per fer en família:
- https://drive.google.com/file/d/1AFIcFUhbYOklBU4z63eyiNMUXo3hpPyN/view
- https://drive.google.com/open?id=1CMTsoNOOXrhhRqAw8LxEXbUmcgDfPVYg
Activitats per fer en família:
- https://drive.google.com/file/d/1AFIcFUhbYOklBU4z63eyiNMUXo3hpPyN/view
- https://drive.google.com/open?id=1CMTsoNOOXrhhRqAw8LxEXbUmcgDfPVYg
Activitats per fer amb llapis i paper
Bon dia nois i noies de primer i segon. Us hem preparat algunes activitats que podeu fer només amb llapis i paper!
PREPARATS?? PODEU TRIAR LES QUE US AGRADIN MÉS I DISTRIBUÏR-LES AMB L'AJUT DEL PARE, MARE O GERMANS COM VULGUEU!!
1. Podem proposar un repte diari, i fins i tot plantejar-lo com un calendari de sorpreses en que cada matí descobrim el repte que toca fer. Alguns podrien ser:
- Preparar un regal casolà pe algun familiar o amic que ara no podem visitar.
- Fer una torre ben alta amb objectes que tinguem a casa i comptar-los.
- Fer una fila a terra amb mitjons i pensar quants metres farà de llarg.
- Inventar-se una cançó amb lletra divertida que parli dels companys de la classe, quan ens retrobem la podem cantar tots junts!
- Ordenar la nostra habitació i llençar tot allò que estigui trencat o donar allò que no necessitem.
- Comptar quants objectes de color blau, roig o groc hi ha a l'habitació i demanar al pare, mare o germans que ens posin sumes, restes o multiplicacions amb aquests nombres.
- Podem amagar un objecte i que algun dels nostres familiars el busquin, comptar els segons i anotar-los com en una competició.
2. Podem escriure un diari de confinament: Cada dia posem en un full la data i expliquen què vam fer el dia abans, que pensem fer avui. Ho podem acompanyar d'un dibuix ben bonic. Quan tornem a l'escola ho podem llegir als companys i professors.
Per avui ja teniu feina!! Properament més !! Fins aviat
dijous, 26 de març del 2020
Joc de preguntes per a cada curs (Kahoot)
Hola famílies i alumnes de l'escola Balàfia. Com esteu?
Us proposem diversos reptes a travès del programa Kahoot.
Cada curs té un joc de preguntes per a poder realitzar (es pot fer en família).
El que heu de fer és clicar al número del vostre curs i començar a jugar. Teniu temps fins al diumenge 29 de Març per a participar.
Ànims i cuideu-vos!!!
Us proposem diversos reptes a travès del programa Kahoot.
Cada curs té un joc de preguntes per a poder realitzar (es pot fer en família).
El que heu de fer és clicar al número del vostre curs i començar a jugar. Teniu temps fins al diumenge 29 de Març per a participar.
Ànims i cuideu-vos!!!
Subscriure's a:
Missatges (Atom)